Винаги наблягаме на едни и същи области: лицето, раменете, деколтето … Вярно е, че те са първите, които ще бъдат изгорени, а също и тези, които първо ще се повлияят от ефекта на фото-стареене. Но за глобална слънчева защита ние не трябва да пренебрегваме нито една част от тялото. Кои от тези области често забравяме?

  1. Устните също изгарят! Винаги ни препоръчват да полагаме червила със SPF, когато излезем през зимата на снега … Защо тогава забравяме да ги сложим, когато сме на слънце през лятото? Използвайте балсам за устни винаги, когато се излагате на слънце, и носете достатъчно вода, за да ви хидратира; устните са една от първите части на тялото, където ще забележите дехидратация, тъй като те изсъхват и се напукват … А знаете, че хидратираните устни изглеждат по-добре…
  2. Краката Проблемът преди всичко е стъпалата. Слагаме слънцезащитен крем до глезените и забравяме част от крака, която постоянно е изложена на слънцето. В тази област кожата е много тънка, няма почти никакви потни жлези и е особено болезнена област, в пряк контакт е с обувката, сандала и т.н. и е в постоянно движение. Не ги забравяйте, защото те могат да ви направят горчиво лято!
  3. Бикини зоната. Когато нанасяме слънцезащитния си крем на плажа по цялото тяло, обикновено около бикини зоната спираме малко по-рано, тъй като не искаме да изцапаме банския си … Така че, винаги остава малко гола кожа, където не сме успели да нанесем слънцезащитен крем. Нашата препоръка? Нанесете слънцезащитния си крем вкъщи преди да облечете банския си, а на плажа или басейна просто повдигнете леко сутиена или бикините  и нанесете слънчевата защита. Всъщност, това е много лесно!

Има ли друга част от тялото, която често забравяте да защитите от слънцето ?