Знаете ли, че кожата ви не винаги е една и съща? Нуждите им варират през годината в зависимост от множество фактори, които могат да бъдат вътрешни, като ниво на стрес, диета или хормони или външни, като например времето, замърсяване и др. Ето защо понякога забелязвате кожата си по-суха или чувствителна или, обратно, по-сияйна и жизнена. Тези промени настъпват особено със смяната на сезоните, така че е важно да се променя рутината за красота през годината. За това е важно предварително да направите диагностика на кожата при специалист, да знаете в какво състояние се намира вашата кожа и от какво се нуждае в този момент.

През лятото слънцето, плажът, басейнът … изсушават кожата, което губи жизнеността й. Възможно е също така, тъй като тенът изчезва, да откриете петна, причинени от излагане на слънце или забележите, че се появяват (повторно) акне и черни точки. Като се имат предвид тези проблеми, вие ще искате да се върнете възможно най-скоро към рутината за красота, която сте имали преди лятото. Но това може да не е най-доброто решение.

Всяко състояние на кожата има своето специфично лечение и прилагането на неподходящ продукт може да го влоши, без да иска. Диагностиката на кожата елиминира този риск, тъй като помага да се идентифицират нуждите на кожата, за да се предложи най-доброто лечение.

Лечение, което несъмнено ще започне с пилинг (у дома или в кабината) за отстраняване на мъртви клетки, които през лятото се натрупват в роговия слой на кожата, правейки я по-плътна и запушвайки порите. След като се почисти кожата от мъртвите клетки, тя ще бъде по-възприемчива към всяко лечение, от което се нуждаете.

Лечението на проблемите, получени от лятото (сухота, петна …) е важно, за да оставите кожата здрава и перфектна за зимата, така че да може по-добре да издържи на неблагоприятното време, което отново ще повлияе на вашето състояние. И за това, есента е най-доброто време за успешно извършване на процедури за лице, тъй като температурите са по-умерени и кожата страда по-малко.

Любопитни ли сте да знаете в какво състояние е кожата ви в момента? Заповядайте при нас в Skeyndor Institute и поискайте безплатна диагностика на кожата! И не забравяйте, че е важно да правите това посещение редовно (поне след лятото и зимата), за да можете да третирате по-ефективно лицето си и винаги кожата ви да изглежда перфектно.